Cikkismertetés: Irodalmi áttekintés: Hogyan javíthatunk a fiatalok étkezési szokásain? [Article review: Systematic review: How to improve the youth’s food behavior?]

Biró Flóra Márta

Összefoglaló


A tanulmány elsődleges célja, hogy meghatározza azokat az intézkedéseket, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az iskolai étkeztetés egészségesebbé és kevésbé pazarlóvá váljon.

A tanulságokat levonva, hazánkban is szükségesnek mondható a zöldségfogyasztást eredményesen növelő intervenciók alkalmazása a diákság körében, ugyanis a NETFIT 2020-as jelentése alapján 2014/2015 tanévhez képest negatív tendencia figyelhető meg az egészségzóna-arányainak alakulásában. A fiúknál átlagosan 3,2 százalékponttal, a lányoknál pedig 2,3 százalékponttal kisebb az egészségzóna-arány. Ez a csökkenés pedig az összes évfolyamot érinti.


Kulcsszavak


iskolai étkeztetés; intervenciók, irodalmi áttekintés

Teljes szöveg:

Teljes szöveg

Felhasznált szakirodalom


Metcalfe JJ, Ellison B, Hamdi N, Richardson R, Prescott M P. (2020): A systematic review of school meal nudge interventions to improve youth food behaviors. International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, 17, 77. https://doi.org/10.1186/s12966-020-00983-y




DOI: http://dx.doi.org/10.24365/ef.v62i1.678

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


ISSN 2498-6666 (online kiadás) ISSN 1786-2434 (nyomtatott kiadás)