|
Szám |
Cím |
|
Évf. 59, Szám 6 (2018) |
Cikkismertetés: A rendszertudomány alkalmazása az egészséges táplálkozással kapcsolatos egyenlőtlenségek feltárásához [Article review: Using systems science to understand the determinants of inequities in healthy eating] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Krakkó Ágnes |
|
Évf. 61, Szám 2 (2020) |
Innovatív példa a hallgatók egészségformálására a Semmelweis Egyetem Pető András Karon [An innovative example for raising health awareness among students at the András Pető Faculty of Semmelweis University] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Dr. habil. Szilárd Zsuzsanna |
|
Évf. 60, Szám 5 (2019) |
Nyíregyháza felnőtt lakosságának táplálkozási szokásai, tápláltsági állapota [Eating habits and nutritional status of the adult population in Nyíregyháza] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Sárváry Attila, Szelesné Dr. Árokszállási Andrea, Gyulai Anikó, Jávorné Dr. Erdei Renáta |
|
Évf. 58, Szám 2 (2017) |
Hogyan befolyásolja a kultúra az egészséget? II. rész: Táplálkozás, kultúra és egészség [How does culture affect health and well-being? Part II: Nutrition, culture and health] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Nagy Barbara |
|
Évf. 60, Szám 1 (2019) |
Cikkismertetés: A házi készítésű ételeket nagy és kis mennyiségben fogyasztó egyének táplálkozási jellemzőinek összehasonlítása egy egységes, minőségi étrendet követő csoport körében: a nagy-britanniai Nemzeti Táplálkozás és Tápláltsági Állapot vizsgálat keresztmetszeti elemzése (2008-2016) [Article review: Comparison of individuals with low versus high consumption of home-prepared food in a group with universally high dietary quality: a cross-sectional analysis of the UK National Diet & Nutrition Survey (2008–2016)] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Skerlecz Petra |
|
Évf. 59, Szám 1 (2018) |
Tartui felhívás az egészséges életmódért - Ismertető [Tartu call for a healthy lifestyle] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Veress Réka |
|
Évf. 58, Szám 4 (2017) |
A környezeti tényezők hatása a testmozgási és étkezési szokásokra - a közösségi szintű fellépések lehetőségei [Contextual influen[ces on physical activity and eating habits - options for action on the community level] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Veress Réka |
|
Évf. 57, Szám 4 (2016) |
OKOSTÁNYÉR® – új táplálkozási ajánlás a hazai felnőtt lakosság számára [OKOSTÁNYÉR® (smart plate)– new dietary guideline for the Hungarian adult population] |
Teljes szöveg
|
Szűcs Zsuzsanna |
|
Évf. 59, Szám 4 (2018) |
A diéta és a fizikai aktivitás együttes hatása [Combined diet and physical activity is better than diet or physical activity alone at improving health outcomes for patients in New Zealand’s primary care intervention] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Kocsis Éva |
|
Évf. 59, Szám 3 (2018) |
Könyvismertetés: Egészségfejlesztés [Book review: Health promotion] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Rét Anna |
|
Évf. 57, Szám 1 (2016) |
Évindító megújuló lapszám 113 éve és most [Inaugural issue 113 years before and now] |
Teljes szöveg
|
Kovács Anna Piroska, Solymosy József Bonifácz |
|
Évf. 61, Szám 2 (2020) |
Cikkismertetés: Hogyan befolyásolta egy rendelet a boltok élelmiszerkínálatát, a vásárlási szokásokat és az otthoni készletet Minneapolis-ban? [Article review: How did a basic food ordinance affect the grocery store supply, the customers' buying habits, and the food quality of home-grown foods?] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Dr. Devosa Iván |
|
Évf. 58, Szám 4 (2017) |
Mennyire hatékonyak a családalapú és az intézményi táplálkozási beavatkozások a gyermekek étrendjének és egészségének javításában? - Szisztematikus áttekintés [How effective are family-based and institutional nutrition interventions in improving children’s diet and health? - A systematic review] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Nagy Barbara |
|
Évf. 60, Szám 4 (2019) |
Cikkismertetés: A cukrozott üdítők adóztatásának társadalmi hatásai [Article review: The social impact of a tax on sugar-sweetened beverages] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Kaposvári Csilla |
|
Évf. 60, Szám 4 (2019) |
Cikkismertetés: Globális cselekvési terv a táplálkozási problémák és a klímaváltozás ellen [Article review:Global action plan against malnutrition and climate change] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Bíróné Asbóth Katalin |
|
Évf. 58, Szám 3 (2017) |
Hatékony viselkedésmódosító technikák a testmozgás és az egészséges táplálkozás elősegítésére túlsúlyos és elhízott felnőtteknél; szakirodalmi áttekintés és meta-regressziós elemzések [Effective behaviour change techniques for physical activity and healthy eat-ing in overweight and obese adults; systematic review and meta-regression analyses] |
Teljes szöveg
|
Nagy Barbara |
|
Évf. 60, Szám 4 (2019) |
Cikkismertetés: A Föld egészséges és fenntartható táplálkozási rendszere [Artice review: The healthy and sustainable food systems of the Earth] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Bíróné Asbóth Katalin |
|
Évf. 60, Szám 2 (2019) |
Cikkismertetés: Hogyan növelhetjük egyszerű változtatásokkal a gyermekek iskolai gyümölcsfogyasztását? [Article review: How to increase children's fruit consumption with simple changes in school?] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Devosa Iván |
|
Évf. 58, Szám 1 (2017) |
E3 - Energia-egyensúly Egészségprogram Egyetemistáknak [E3 – Energy Balance Health Program for Students] |
Teljes szöveg
|
Kubányi Jolán, Breitenbach Zita, Raposa László Bence, Szabó Zoltán |
|
Évf. 57, Szám 4 (2016) |
„Egészség-konyha” – Munkahelyi egészségfejlesztési programelem a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézetben ["Healthy kitchen" – Workplace health promotion programme element in the National Institute for Health Development] |
Összefoglaló
Teljes szöveg
|
Fekete Krisztina |
|
0 - 0 ennyiből: 22 |
> >> |